Пожарите продължават. Огън е обхванал близо 300 декара на територията на

...
Пожарите продължават. Огън е обхванал близо 300 декара на територията на
Коментари Харесай

Комисар Владимир Демирев: Горят 300 дка на територията на военния полигон „Ново село”

Пожарите не престават. Огън е обхванал близо 300 декара на територията на военния полигон " Ново село ", заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Владимир Демирев.

Сигналът за пожара е бил получен през днешния ден към 9:30 часа. Три са огнищата. Ангажирани са сили на армията - от полигона и други подразделения, пожарната и Държавното горско стопанство - Котел.

Огънят не е локализиран, опитите да бъде сподавен не престават сега, като през днешния ден от в гасенето се е присъединил боен хеликоптер от 15:30 до 17:00 часа. Фронтът, който е обзет е доста огромен, мястото е недостъпно, има и вятър.

Възможно е причина за пожара да са дейности на военните в самия полигон, сподели комисар Демирев. По думите му няма заплаха огънят да засегне обитаеми места, надалеч е и от постройките на военния полигон.

От регионалната администрация в Сливен оповестиха, че в ранния следобяд през днешния ден регионалният шеф Минчо Афузов е посетил мястото, което се намира северозападно от военния полигон " Ново село ", в посока село Градец, и е изискал помощ от българските Военновъздушни сили. Включилият се в гасенето хеликоптер е от авиобаза " Крумово ".

Според известието, пожарът е зародил в четвъртък, като наоколо са се провеждали образователни стрелби. Заради гъстата и суха растителност огънят се е увеличен бързо и към този момент обгръща повърхност от към 300 декара.

В момента 70 военнослужещи от полигон " Ново село " и 30 пожарникари и горски чиновници от Сливен се пробват да овладеят огнената буря. Прави се вероятното за ограничение на огъня посредством просеки. Очаква се боен хеликоптер да се включи и на следващия ден в гасенето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР